Recept voor chili con carne
Dit recept is voor 8 personen, perfect voor als je mensen op bezoek krijgt. Maar je kunt er natuurlijk ook meerdere dagen van genieten.
Ingrediënten
- 60 ml plantaardige olie.
- 1 groene paprika, in stukjes gesneden.
- 1 ui, in stukjes.
- 1 kilo mager rundergehakt.
- 2 runderbouillonblokjes.
- 160 ml rode wijn.
- 2 blikjes gepelde tomaten, in stukjes snijden, sap apart houden.
- Knoflooktenen, geplet.
- 1 blik tomatenpuree.
- 1 1/2 theelepel paprikapoeder.
- 2 1/2 theelepel chilipoeder.
- 1 theelepel cayennepeper.
- 2 1/2 theelepel gedroogde basilicum.
- 1/2 theelepel gedroogde oregano.
- 2 eetlepels gedroogde peterselie.
- 1/2 theelepel zwarte peper.
- 1 theelepel zout.
- 12 druppels hete saus (kun je zelf kiezen, maar hier wordt tabasco gebruikt).
- 1 blikje kidneybonen, afgegoten.
- 3 eetlepels bloem.
- 3 eetlepels maïsmeel.
- 120 ml water.
Hoe te bereiden?
Als je de chili con carne klaar gaat maken, dan ben je ongeveer een kwartier kwijt met de voorbereiding. De bereiding zelf duurt 2 uur en 20 minuten. Maar hoe ga jij de chili con carne klaarmaken? Als je onze stappen volgt dan kun jij een heerlijke chili con carne op tafel zetten!
- Je verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Dan bak je daar in de groene paprika en ui tot ze zacht zijn.
- Dan voeg je het gehakt toe en dit ga je roerbakken tot het bruin is. Dan verkruimel je de bouillonblokjes en roer je de wijn hier door heen. Je moet het geheel nu een paar minuten doorkoken.
- Dan roer je de gepelde tomatenblokjes, de knoflook en tomatenpuree door het geheel heen.
- Je kunt het nu op smaak brengen met paprikapoeder, chilipoeder, cayennepeper, basilicum, oregano en peterselie.
- Je kunt er ook wat zout en peper doorheen roeren.
- Breng het geheel nu aan de kook op hoog vuur. Als je dat hebt gedaan zet je daarna het vuur wat lager.
- Je doet de deksel op de pan en dan laat je het geheel 90 minuten sudderen.
- Je moet het af en toe even goed doorroeren, vooral onderin de pan.
- Je roert nu de kidneybonen erdoor, en ook de tabasco.
- Heb je wat tomatensap apart gehouden? Dan kun je dit toevoegen als het te dik is. Dan laat je het geheel 30 minuten sudderen.
- Neem nu de garde en klop in een kleine kom de bloem, maïsmeel en water tot een glad geheel.
- Roer het geheel dan door de chili en laat het nog tien minuten koken.
Smakelijk eten de chili con carne is klaar!