Zalm is een erg gezonde eiwitbron. Gemixt met sla, garnalen, waterkers en dressing maakt dit een gezond gerecht. Makkelijk vanaf huis te bereiden, voor 4 personen bedoelt. Lees verder voor het recept.
Ingrediënten voor 4 personen.
Ingrediënten
Dressing
Hoe te bereiden?
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vervolgens leg de zalm op een bakplaat en bestrooi met zout en peper. Besprenkel met olijfolie en rooster voor 8-10 minuten.
Ondertussen gaan we de dressing maken. Begin met mayonaise en ketchup te mengen. Voeg de geraspte schil en het sap van de citroen toe. Breng het op smaak met zout en peper en een scheutje tabasco.
Check of de zalm gaar is, maar nog wel roze in het midden. Snijd de little gems en meng met waterkers in een grote schaal. Schenk er een beetje olijfolie door. Verdeel de zalm over de salade. Pel de garnalen (maar laat het staartje er aan) en voeg aan de salade toe. Besprenkel met de dressing. Knip de tuinkers en strooi het er overheen. Maak af met een snufje paprikapoeder en serveer met citroenpartjes.