Ingrediënten voor de kip (4 burgers)
- 2 stukken kipfilet
- 100 gram bloem
- 1 tl knoflookpoeder
- 1tl uienpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- Zout en peper
- 75 gram cornflakes
- 1 ei
Ingrediënten voor de saus
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel mayonaise
- 1.5 eetlepel Griekse yoghurt
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel sojasaus
- Peper en zout naar keuze
Andere ingrediënten
- 4 hamburgerbroodjes
- Zakje rucola sla (of sla naar keuze)
- 2 tomaten
- 1 rode ui
- 1 bol mozzarella
- e.v.t eigen ingrediënten
Bereidingen
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snij de kipfilet door midden zodat er 4 stukken ontstaan.
- Klop in een bord de ei los en voeg hieraan wat peper en zout toe
- Doe de cornflakes in de keukenmachine of sla ze kapot.
- Pak een bord met bloem en doe hier de knoflookpoeder, uienpoeder en paprikapoeder doorheen.
- Haal de stukkenkip eerst door de bloem, dan door het ei en als laatst door de cornflakes. De stappen kunnen eventueel herhaald worden als de kip niet helemaal bedekt is.
- Bak de kip voor 20 min in de oven
- Vervolgens meng je alle ingrediënten van de saus door elkaar en roer je dit goed door.
- Snij de mozzarella, ui en tomaat in plakjes
- Snij de broodjes doormidden en smeer de saus aan beide kanten van het broodje
- Beleg de broodjes vervolgens met alle gesneden ingrediënten, de kip en de sla
Kijk hier ook eens naar
Alle blogcategorieën
Recepten van onze collega's
Meer in deze categorie?
Bekijk deze artikelen dan ook eens