Ingrediënten (4 personen)
- 350 gram kipfilet
- 500 gram mango
- 300 gram rijst
- 1 ui
- 400 gram peultjes
- 2 tenen knoflook
- 350ml groentebouillon
- 2 eetlepels maïzena
- 2 handjes cashewnoten
- 4 bosuien
- 4 eetlepels sojasaus
- 2 theelepels tomatenpuree
- 2 eetlepels maple siroop
- 1 eetlepel witte wijnazijn
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de verpakking
- Bak de kip totdat deze goudbruin zal zijn
- Voeg vervolgens aan deze pan de ui, knoflook en peultjes toe.
- Terwijl deze bakken en koken kun je ondertussen de saus maken door de azijn, sojasaus, siroop en tomatenpuree in een kom te mixen. Voeg dit dan toe aan de kip.
- Giet de bouillon bij de kip en breng het aan de kook, voeg vervolgens de maizena toe aan het mengsel totdat het mengsel de gewenste dikte heeft.
- Voeg als laatst de mango en de cashewnoten toe
- Hierna kun je het recept serveren op een bord met de gekookte rijst, voeg de bosui en eventueel extra cashewnoten toe.
Kijk hier ook eens naar
Alle blogcategorieën
Recepten van onze collega's
Meer in deze categorie?
Bekijk deze artikelen dan ook eens