Kip en mango 

Laat je smaakpapillen reizen naar de levendige keukens van Azië met dit heerlijke recept voor Mango Kip Roerbak. Sappige stukjes kipfilet, rijpe mango, knapperige peultjes en aromatische kruiden komen samen in een varietie aan smaken, verrijkt met een verrassende zoet-pittige saus. Deze creatie wordt geserveerd op een bedje van gestoomde rijst, waardoor elk hapje een onvergetelijke ervaring wordt. Ontdek de perfecte balans tussen zoet en hartig, met een vleugje knapperigheid van geroosterde cashewnoten! 

Kip en mango

Ingrediënten (4 personen)

  • 350 gram kipfilet
  • 500 gram mango
  • 300 gram rijst
  • 1 ui
  • 400 gram peultjes
  • 2 tenen knoflook
  • 350ml groentebouillon
  • 2 eetlepels maïzena
  • 2 handjes cashewnoten
  • 4 bosuien
     
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels maple siroop
  • 1 eetlepel witte wijnazijn

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de verpakking
  • Bak de kip totdat deze goudbruin zal zijn
  • Voeg vervolgens aan deze pan de ui, knoflook en peultjes toe.
  • Terwijl deze bakken en koken kun je ondertussen de saus maken door de azijn, sojasaus, siroop en tomatenpuree in een kom te mixen. Voeg dit dan toe aan de kip.
  • Giet de bouillon bij de kip en breng het aan de kook, voeg vervolgens de maizena toe aan het mengsel totdat het mengsel de gewenste dikte heeft.
  • Voeg als laatst de mango en de cashewnoten toe
  • Hierna kun je het recept serveren op een bord met de gekookte rijst, voeg de bosui en eventueel extra cashewnoten toe.
Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens