Hamburger

Een hamburger of meerdere mini-hamburgers zelf maken is zoveel lekkerder dan voor gegaarde hamburgers. Veel werk is het niet, om deze voor te bereiden voor de barbecue. Dit recept gaat uit van de burgers op Amerikaanse wijze bereid. Met goed vlees, namelijk tartaar en lekkere uitjes en andere verse ingrediënten om een goede burger op de barbecue te kunnen bakken.

Mini hamburger recept

Recept voor mini hamburgers

Je kunt een hamburger maken of kiezen voor meerdere mini hamburgers.

Hamburger Ingrediënten

  • 500 gram rundertartaar
  • 3 sjalotjes
  • 2 beschuitjes
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • een paar druppels tabasco
  • peper, zout
  • roerbakolie

Hamburger Recept

Snipper de sjalotjes en verkruimel het beschuit.

Meng het tartaar met de sjalot, het beschuit, de eieren, de peterselie, de tomatenketchup, de tabasco, de peper en het zout en vorm van dit mengsel tien tot twaalf mooie ronde hamburgertjes (of 4 tot 5 grotere hamburgers).

Bestrijk de burgers rondom licht met roerbakolie en rooster ze op de hete barbecue in ongeveer tien minuten bruin en gaar.

Keer ze halverwege om.

Hamburger Tips

  • Leg er leuke kleine mini broodjes bij, om zo echte broodjes mini-hamburger te maken.
  • Zet er aparte bakjes naast met plakjes tomaat, augurk, blaadjes sla (ijsbergsla is het makkelijkste, deze slasoort blijft lang knapperig)
  • Een schaaltje met wat plakjes kaas doet het ook prima, zo kan iedereen een eigen cheeseburger maken.
Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens