Noedels met Tofu
Betreed de levendige culinaire wereld van Azië met ons heerlijke recept voor noedels met tofu. Deze smaakvolle creatie combineert zachte, zijdeachtige tofu met sappige noedels, verrijkt met een harmonie van hartige en pittige smaken. Volg onze eenvoudige instructies om deze heerlijke noedels met tofu te bereiden en breng de smaken van Azië rechtstreeks naar je eigen keuken. Geniet van een heerlijke maaltijd die perfect is voor doordeweekse avonden of speciale gelegenheden. Eet smakelijk!
Ingrediënten:
- 250 gram mie
- 350 gram tofu
- 50 ml ketjap
- 150 gram peen julienne
- 100 gram ongezouten pinda’s
- 2 rode uien
- 1 rode peper
- 450 gram erwtjes
- 4 eetlepels sojasaus
- zZout en peper naar keuze
- Zonnebloemolie
Bereidingswijze
- Snij de tofu in kleine blokjes en marineer ze voor 10 minuten in ketjap.
- Voeg een laag water toe aan een pan en kook hierin de doperwten gaar
- Kook de noedels in water totdat deze gaar zijn
- Giet deze beide af en voeg vervolgens de noedels toe aan de pan met erwten.
- Meng dit en voeg peen julienne toe
- Snijd de rode peper en voeg deze toe aan sojasaus, gebruik deze als dressing voor de noedels.
- Snijd de ui en bak deze samen met de tofu en de zonnebloemolie totdat deze een goudbruine kleur hebben gekregen.
- Serveer de noedels op verschillende borden en verdeel hier dan de tofu mix overheen
- Hak de pinda’s in kleine stukjes en maak hier de noedels mee af.