Romantische chocolade mousse voor valentijnsdag

Valentijnsdag is de perfecte gelegenheid om je geliefde te verrassen met een heerlijk, zelfgemaakt dessert. Deze romantische chocolade mousse is niet alleen onweerstaanbaar lekker, maar ook simpel te maken. Het is luchtig, romig en de perfecte balans tussen zoet en rijk. Serveer het in mooie glaasjes of hartvormige bakjes voor een extra feestelijke touch!

Romantische chocolade mousse voor valentijnsdag

Ingrediënten (voor 2 personen)

100 gram pure chocolade (min. 70% cacao)

1 eidooier

1 eetlepel suiker

150 ml slagroom

1 theelepel vanille-extract

2 eetlepels melk

Snufje zout

Bereidingswijze

  1. Smelt de chocolade
    Begin met het smelten van de pure chocolade. Dit kun je doen door de chocolade in een kom te plaatsen en deze boven een pan met zacht kokend water te hangen (au bain-marie), of door het in korte intervallen van 20 seconden in de magnetron te verwarmen en telkens goed te roeren. Laat de gesmolten chocolade iets afkoelen.

  2. Klop de eidooier met suiker
    Klop in een aparte kom de eidooier samen met de suiker tot een luchtige, lichte massa. Dit duurt een paar minuten met een garde of elektrische mixer.

  3. Klop de slagroom op
    Klop de slagroom in een andere kom stijf, zodat het stevige pieken vormt. Voeg een snufje zout en het vanille-extract toe voor extra smaak.

  4. Meng de ingrediënt
    Meng de gesmolten chocolade met de eidooier-suikermengsel. Zorg ervoor dat alles goed door elkaar gemengd is. Voeg daarna de opgeklopte slagroom voorzichtig toe, zodat je mousse lekker luchtig blijft. Spatel de slagroom er in delen doorheen om te voorkomen dat de luchtigheid verloren gaat.

  5. Laat de mousse opstijven
    Verdeel de mousse over twee mooie glaasjes of kommetjes en zet ze minimaal 2 uur in de koelkast zodat de mousse goed kan opstijven.

  6. Serveer met een extra touch
    Serveer de mousse met een paar verse frambozen of een beetje geraspte chocolade bovenop. Voor een romantisch effect kun je het ook afmaken met een klein beetje eetbare bloemen of een hartvormig koekje.

Tips

Wil je de mousse extra luxe maken? Voeg dan een beetje likeur toe, zoals Grand Marnier of Baileys, voor een subtiele extra smaak.

Je kunt de mousse ook in hartvormige bakjes maken voor een extra romantische presentatie!

Deze chocolade mousse is een perfecte afsluiter van een romantisch diner en zal zeker in de smaak vallen. Geniet van je Valentijnsdag met dit heerlijke en makkelijke dessert!

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens