Spareribs 

Geroosterde Spareribs van de barbecue, deze horen gewoon bij een barbecue! Met een lekkere marinade van tomatensaus, sojasaus, honing en knoflook.

Sparerib Recept

Recept voor spareribs

Voor 4 tot 6 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo Spareribs – ofwel varkenskrabbetjes
  • 2 kopjes tomatensaus
  • 1/2 kopje sherry
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels honing
  • 3 knoflookteentjes, geperst
  • 1 eetlepel, verse gember, geraspt

Hoe te bereiden?

Verwijder het overtollige vet en de eventueel aanwezige zeentjes van de spareribs

Snijd het ribstuk in enkele kleinere stukken, zodat elk stuk uit drie of vier krabbetjes bestaat.

Maak een mengel van de tomatensaus, sherry, sojasaus, honing, knoflook en de gember en doe dit mengel in een pan.

Leg de krabbetjes in de pan en breng het geheel aan de kook op redelijk laag vuur en laat de spareribs 15 minuten sudderen, deksel op de pan.

Leg de spareribs samen met de saus in een schaal en laat deze afkoelen.

Dek het vlees af met huishoudfolie en zet dit enkele uren of een nacht in de koelkast.

Steek de barbecue een uur voor gebruik aan

Leg het vlees op een heet, ingevet grillrooster en bak ze ongeveer 15 minuten boven het heetste gedeelte (regelmatig keren en bestrijken met de marinade / saus)

Deze Spareribs smaken heerlijk met geroosterde mais kolven en aardappelsalade.

Spareribs Tip

  • Deze krabbetjes zijn eventueel al twee dagen voor de spareribs te bereiden. Bewaar ze dan afgedekt in de koelkast.
Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens