Geroosterde Spareribs van de barbecue, deze horen gewoon bij een barbecue! Met een lekkere marinade van tomatensaus, sojasaus, honing en knoflook.
Voor 4 tot 6 personen
Ingrediënten
Hoe te bereiden?
Verwijder het overtollige vet en de eventueel aanwezige zeentjes van de spareribs
Snijd het ribstuk in enkele kleinere stukken, zodat elk stuk uit drie of vier krabbetjes bestaat.
Maak een mengel van de tomatensaus, sherry, sojasaus, honing, knoflook en de gember en doe dit mengel in een pan.
Leg de krabbetjes in de pan en breng het geheel aan de kook op redelijk laag vuur en laat de spareribs 15 minuten sudderen, deksel op de pan.
Leg de spareribs samen met de saus in een schaal en laat deze afkoelen.
Dek het vlees af met huishoudfolie en zet dit enkele uren of een nacht in de koelkast.
Steek de barbecue een uur voor gebruik aan
Leg het vlees op een heet, ingevet grillrooster en bak ze ongeveer 15 minuten boven het heetste gedeelte (regelmatig keren en bestrijken met de marinade / saus)
Deze Spareribs smaken heerlijk met geroosterde mais kolven en aardappelsalade.