Toscaanse Panzanella

Een heerlijk salade recept voor onze vegetarische eters. Een salade geeft veel voordelen voor jouw gezondheid. Er wordt geadviseerd om minimaal 250 gram groent per dag te consumeren. Neem dus de overheerlijke Toscaanse Panzanella. 

Toscaanse Panzanella

Recept voor Toscaanse Panzanella

Wat heb je nodig voor het bereiden van een Toscaanse Panzanella? Let op, ingrediënten voor 6 personen.

Ingrediënten

  • 4 sneetjes brood
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 180 ml olijfolie
  • 8 tomaten
  • 1 komkommer, geschild en uitgeschraapt
  • 100 g zwarte olijven
  • 250 g fetakaas
  • 1 volle hand verse kruiden (basilicum, munt, platte peterselie)

Dressing

  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 1/4 theelepel zeezout
  • vers gemalen zwarte peper
  • 2 á 3 teentjes knoflook
  • 3 el rodewijnazijn

Hoe te bereiden?

Ten eerst, verwarm je de oven voor op 200 graden Celsius. Vervolgens scheur je het brood in stukken en verspreid je het over een vel bakpapier. Rooster het brood to het een goudbruine kleur krijgt, ongeveer 15 minuten. Draai de stukken brood tijdens het bakken 1 of 2 keer om.

Neem een grote kom en klop hierin de mosterd met de zout, peper, fijngesneden knoflook en azijn. Voeg er rode ui aan toe en laat het tenminste 30 minuten staan.

Snij de tomaat en de komkommer en voeg deze samen met de olijfolie toe aan de kom met de dressing. Voeg het brood en de verse kruiden toe en meng goed. Proef en voeg zo nodig extra zout, olijfolie of azijn toe. Verkruimel tenslotte de feta en strooi deze over de salade.

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens