Ingrediënten voor het deeg (2 bodems)
- 250 gram bloem
- Een half zakje gist (3.5 gram)
- Een halve theelepel suiker
- 150 ml water
- Snuf zout
- 2 eetlepels olijfolie
Ingrediënten voor pizza (2 pizza’s)
- 200 ml tomatenblokjes
- 1 teen knoflook
- basilicum en oregano
- peper en zout
- 100 gram geraspte kaas
- 1 bolletje mozzarella
- Toppings naar keuze
Bereidingswijze
- Roer de gist en het suiker door 50 ml lauw water. Roer vervolgens de bloem en het zout door elkaar en maak een kuiltje in het midden.
- Giet in dit kuiltje het gistmengsel en roer dit voorzichtig door de bloem. Giet hierna de olijfolie en het water er bij.
- Kneed het deeg goed door totdat het niet meer plakt, voeg hiervoor zo nodig meer bloem toe aan het deeg.
- Doe het deeg in een kom en dek deze af, laat het deeg vervolgens minimaal een uur rijzen op een warme plek.
- Doe de tomatenblokjes, knoflook, basilicum, oregano, peper en zout in een blender en blend totdat het een saus is geworden.
- Verwarm de oven op 240 graden
- Pak vervolgens het deeg en verdeel het in twee delen, verdeel vervolgens de saus over het pizzadeeg heen dat je kunt uitrollen met een deegroller.
- Snij de mozzarella in plakjes en verdeel dit over de pizza heen, strooi vervolgens de geraspte kaas erover
- Voeg de toppings naar keuze toe
- Smeer op de randen van de pizza een laagje olijfolie, om meer smaak eraan te geven zou je eventueel knoflookolie kunnen gebruiken
- Voeg ingrediënten toe naar keuze zoals champignons of paprika.
- Bak de pizza in de over voor 10 tot 15 minuten
- Serveer de pizza in stukken en geniet!
Kijk hier ook eens naar
Alle blogcategorieën
Recepten van onze collega's
Meer in deze categorie?
Bekijk deze artikelen dan ook eens